Je gebruikt waarschijnlijk veel te veel tandpasta

doorNina Dillenop 05/01/2016

We willen natuurlijk allemaal graag hagelwitte tanden zoals in de tandpastareclame. Maar daarvoor moeten we echt niet zoveel tandpasta op onze tandenborstel smeren als die vrolijk glimlachende dames en heren in reclamespots ons doen geloven. "Die raakt alleen maar verloren in de wasbak," weet tandarts Steven Goldberg.

"De borsteltjes van onze tandenborstel doen het hoofdzakelijke reinigingswerk, dus je hoeft zeker niet te overdrijven met tandpasta," zegt Steven Goldberg, een tandarts uit Manhattan. "Het enige wat je nodig hebt is een hoeveelheid tandpasta ter grootte van een erwt. Voor kinderen jonger dan 6 volstaat zelfs de grootte van een rijstkorrel."

Voor kleine kinderen geldt een nog kleinere hoeveelheid omdat ze tandpasta zouden kunnen inslikken. Dat kan in extreme gevallen leiden tot fluorose, bruine vlekken op de tanden door te veel fluoride. "Voor volwassenen schuilt er geen gevaar in het gebruiken van te veel tandpasta, maar het is wel zonde. Door de hele kop van je tandenborstel met pasta te bedekken verspil je alleen maar, want die gaat toch verloren in de wasbak. De meeste mensen gebruiken veel te veel, omdat ze zich baseren op wat ze zien in advertenties en reclamespots."

Tandpastareclame doet ons geloven dat we dikke strepen op onze borstel moeten smeren, maar dat is nergens voor nodig.