Joggen is goed voor je seksleven

doorRedactieop 15/03/2010

Mensen die regelmatig joggen hebben een actiever seksleven dan degenen die nooit lopen, dat blijkt uit een recent onderzoek.

Denken aan seks
Uit een Brits onderzoek bij 1000 lopers en 1000 onsportievelingen blijkt dat 10 procent van hen minstens één keer per dag seks heeft, drie procent doet het zelfs twee keer per dag. Een kwart van hen zegt dat ze minstens één keer maand vrijen. Eén op tien mannelijke joggers denkt aan seks tijdens het sporten, dit in vergelijking met slechts vijf procent bij vrouwelijke lopers. De helft van hen denkt dan over de voordelen van hun sportieve activiteit.

Flunning
Een kwart van de joggers geeft toe dat ze lopen om te kunnen flirten met het andere geslacht. Deze trend heet 'flunning', een samentrekking van 'flirten' en 'running'. Meer dan een derde zegt dat ze een conversatie begonnen met iemand van het andere geslacht tijdens het lopen. "We schatten dat er ongeveer 600.000 'flunners' zijn in het Verenigd Koninkrijk. Lopen is een goede gelegenheid voor single joggers om buiten te komen en zo de ware te vinden." (ep)