Kan het gekker? Koken in de afwasmachine is hip

doorTimon Van Mechelenop 18/02/2016

Vergeet de microgolf, oven en gasvuur. Koken in de afwasmachine is namelijk hipper dan hip op het internet. Stop gewoon een aantal uitgekozen ingrediënten in goed afgesloten potjes, voeg water en kruiden toe, zet tussen je vuile servies en klaar is kees. Alleen wat geduld is handig meegenomen.

Verzuip jij ook in het werk, en krijg je het huishouden amper gebolwerkt? Koken in de vaatwasser is dan de ideale trend voor jou, omdat je tegelijkertijd én komaf maakt met vuil servies én een maaltijd kookt. Door de warme temperatuur binnenin de afwasmachine en de circulatie van water zal het eten zachtjes garen. Natuurlijk kan je (nog) geen spiegelei maken in de afwasmachine, maar dit is wel ideaal voor vlees en vis.

Het concept lijkt gebaseerd op Sous Vide, de Franse kooktechniek waarbij een vacum getrokken product gaart op een constante temperatuur in een waterbad. Alleen moet je hiervoor wel iéts meer geduld hebben, aangezien een vaatwasser toch al snel een uurtje of twee nodig heeft om servies proper te maken. Snel is deze kooktrend dan ook allesbehalve, maar gemakkelijk wel.

In onderstaande video wordt stap voor stap uitgelegd hoe je net kookt in de afwasmachine.