Keerzijde van vrouwenporno: man worstelt met kinky eisen

doorEllen Provoostop 06/08/2012

Het erotische boek 'Fifty Shades Of Grey' (50 Tinten Grijs) zet vrouwen wereldwijd in vuur en vlam. Deze hype heeft echter wel negatieve gevolgen voor mannen, ze kunnen namelijk niet voldoen aan de kinky eisen van hun partners.

Meer dan de helft van de 500 Britse ondervraagde mannen voelde nadat hun partner 'Fifty Shades of Grey' hadden gelezen meer druk om te presteren in bed. Hoewel 34 procent zijn geliefde had aangemoedigd om dit erotische boek te lezen, gaf een grote meerderheid toe dat ze hier achteraf spijt van hadden door de seksuele verzoeken van hun geliefde.

Een deelnemer geeft toe: "Ik had over het boek horen vertellen, ik dacht dat het een goed idee zou zou zijn om dit aan mijn vrouw te geven als leesvoer, maar ik wist niet waar ik aan begon. Ik weet niet of ik het ga volhouden om constant aan haar eisen te voldoen en haar tevreden te houden."

Stout kantje
Het ziet er niet naar uit dat deze kinky storm snel gaat liggen, een recente studie door condoomfabrikant Durex toonde aan dat een op de vier Britten aan 'bondage' doet. 38 procent gebruikte al handboeien tijdens het vrijen, 41 procent houdt er van geslagen te worden. 8 procent gebruikt anale seksspeeltjes.

Grote mond
Een woordvoerder van het bedrijf ECigaretteDirect, dat de enquête liet uitvoeren: "De meeste mannen zien zichzelf graag als een alfamannetje met een grote seksuele drift, dus als de vrouw zegt hoe het er aan toe moet gaan tussen de lakens, kan dit voor een grote druk zorgen. Deze resultaten ontkrachten de mythe dat alle heren  met seksverslaafd zijn. Vaak hebben ze een grote mond en willen ze pochen met hun seksuele uitspattingen in plaats van ze werkelijk uit te voeren."