Kim Clijsters is onze favoriet als housesitter

doorElke De Pourcqop 12/07/2012

Als je een Belg zou mogen kiezen om op je huis te komen passen als je weg bent, wie zou het dan zijn? Die vraag stelde alarmbedrijf Verisure aan 1.000 Belgen (500 Nederlandstaligen, 400 Franstaligen en 100 Brusselaars). Het antwoord? Kim Clijsters!

De tennisster is daarmee de populairste in de shortlist van 17 Belgen, op de voet gevolgd door Nathalie Meskens in Vlaanderen en Vincent Kompany in Wallonië. Koen Wouters en Matthias Schoenaerts moesten het stellen met respectievelijk 3 en 2 procent van de stemmen.

Netjes en niet neuzen
De redenen zijn bepaald flatterend voor onze bekend landgenoten: de respondenten denken dat Kim, Nathalie en Vincent het huis netjes zou achterlaten, de huisdieren goed zou verzorgen en niet in privézaken zou neuzen.

Jaloers
Mannen hebben graag dat de persoon er zo geweldig uitziet dat het de buren jaloers zou maken. Vrouwen redeneren dan weer dat de persoon door een indrukwekkende lichaamsbouw indringers kan weghouden.

Beter een goede buur
Op de vraag wie de ideale buur zou zijn, kwam alweer Kim Clijsters als eerste uit de bus, maar enkel in Vlaanderen. Onze Franstalige landgenoten kiezen eerder voor... Benoît Poelvoorde. Hij mag enkel naast komen wonen, maar niet in huis binnen: bijna niemand selecteerde de acteur als housesitter.