Kom op tegen Kanker wordt Iedereen tegen Kanker

doorRedactieop 10/03/2015
Jean-Jacques Cassiman, professor emiritus en voorzitter van de Vlaamse Liga tegen Kanker poseert bij de nieuwe slogan.

De Kom op tegen Kanker-actie van de VRT steekt dit jaar in een nieuw kleedje. Met de slogan "Iedereen tegen Kanker" willen Kom op tegen Kanker en de VRT heel Vlaanderen mobiliseren. Iedereen kan met deze campagne acties opzetten om geld in te zamelen, bovendien wordt voor het eerst een campagnelied gelanceerd, "Iedereen is van de wereld". Dat werd vandaag bekendgemaakt tijdens de persvoorstelling van de nieuwe campagne.

Jaarlijks krijgen 41.000 mensen de diagnose kanker te horen. "Maar wij blijven dromen van een samenleving zonder kanker", zegt Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker. "Daarom moeten wij ons werk in onderzoek, zorg, preventie en informatie blijven verderzetten."

Dit jaar ligt de focus van de campagne letterlijk op iedereen, "omdat iedereen ook kanker kan krijgen", zegt campagneleider Frank Deboosere. Nu iedereen acties kan organiseren, hoopt Deboosere dat de betrokkenheid van de jeugd met de campagne nog vergroot. "Mensen tussen 15 tot 30 jaar worden vaak over het hoofd gezien als het over kanker gaat. Nochtans krijgt ook deze leeftijdscategorie met deze ziekte te maken. En voor hen moet alles nog beginnen, zoals een lief zoeken of werk zoeken."

De campagne start op 30 maart op Eén met een aflevering van "Iedereen Beroemd" die voor een keer "Iedereen tegen Kanker" wordt. Op 26 april vindt de slotshow plaats, die door Marcel Vanthilt gepresenteerd zal worden.

Een nieuwigheid deze campagne is het campagnelied "Iedereen is van de wereld", van The Scene, de Nederlandse groep waarvan zanger Thé Lau getroffen werd door keelkanker. Voor meer informatie, klik hier. "Thé Lau twijfelde geen moment toen hem werd gevraagd of het lied gebruikt mocht worden. Hij zingt zelf de eerste regel in", zegt Vanthilt. Naast Thé Lau zingen nog 34 andere Vlaamse artiesten mee.

De vorige Kom op tegen Kanker-campagne bracht 20,6 miljoen euro op. "Beter doen is een mooi streefdoel", zegt Deboosere, die opmerkt dat de "solidariteit blijft groeien".

Dit jaar ligt de focus van de campagne op iedereen, "omdat iedereen ook kanker kan krijgen", zegt campagneleider Frank Deboosere.
Voorzitter Marc Michils, campagneleider Frank Deboosere, TV-presentator Marcel Vanthilt en professor Jean-Jacques Cassiman.