Koppel trouwde in ziekenhuis zodat hun overleden zoontje Conner erbij kon zijn

doorbewerkt door: lsop 18/03/2017
Christopher en Patricia Armstrong trouwden in het ziekenhuis zodat hun doodzieke zoontje Conner erbij kon zijn.

Christopher en Patricia Armstrong zijn afgelopen dinsdag getrouwd in het ziekenhuis waar hun doodzieke zoontje Conner (1 maand) behandeld werd. Het koppel uit North Carolina is verheugd dat Conner hen het jawoord hoorde geven, want amper drie dagen later is hij gestorven.

Conner is geboren met het syndroom van Edwards. "Hij had een extra achttiende chromosoom", verklaart zijn vader Christopher. Daardoor ontwikkelde Conner onder meer een groeiachterstand in de baarmoeder en had hij afwijkingen aan zijn handjes en voetjes. Volgens zijn vader had Conner ook drie gaten in zijn hart.

Baby's met het syndroom van Edwards hebben een zeer kleine kans om een geboorte te overleven, kregen Conners ouders te horen bij de Amerikaanse National Health Service (NHS). Als hen dat wel lukt, is er 50 procent kans dat ze binnen de twee weken sterven. Een op de vijf baby's met het syndroom leeft minstens drie maanden.

Christopher en Patricia waren er dus op voorbereid dat Conner niet lang zou leven. "Daarom wilden we dat hij aanwezig was op ons huwelijk", zegt Christopher aan het Amerikaans televisiekanaal WFMY.

Christopher Armstrong en zijn zoontje Conner
Christopher en Patricia Armstrong houden zoontje Conner vast wanneer ze elkaar kussen op hun trouwceremonie

"We waardeerden elke minuut met hem", zegt zijn moeder Patricia. "Het is emotioneel en eng geweest, maar zeker de moeite waard." Op Facebook deelde Patricia het nieuws dat haar zoon overleden is. "Onze zoon was een vechter, hij bewees zoveel dokters ongelijk door zo lang te leven. We gaven hem de kans om te leven, lief te hebben en geliefd te worden. We hebben alles opgegeven om dichter bij onze zoon te zijn", schrijft ze. "Maar Conner was een geschenk uit de hemel. We hebben er geen spijt van hem een kans gegund te hebben om te leven. Hij was geliefd bij velen en zal dat altijd blijven."

Op de crowdfundingwebsite GoFundMe heeft het koppel al 3.690 dollar verzameld om de uitvaart van Conner te kunnen betalen.

Vader Christopher deelde vandaag een foto van zijn dochter Gracie die bloemen legt op het graf van haar overleden broertje. "Arme Gracie", schrijft Christopher. "Ze mist haar broer."