Laat donkere kringen verdwijnen met deze tips

doorLynn Formesynop 17/09/2012

Vakantie voorbij en kille herfstdagen met bijhorende snotvallingen op komst. Ideale omstandigheden dus voor het 'kweken' van vervelende wallen onder de ogen. Van keukenmiddeltjes tot verstoptrucjes, ontdek hier tips om je donkere kringen te laten verdwijnen.

Als we een recente studie mogen geloven, kampt ruim 2 op 3 dames met donkere kringen rond de ogen door een langdurig verstoorde nachtrust. De duistere tint wordt veroorzaakt door piepkleine bloedvaatjes die komen piepen door de dunne huid onder en rond de ogen. Wie vermoeid is, krijgt te maken met een huid die nog doorschijnender wordt, met als gevolg de gekende (en veelal gevreesde) wallen.

Daarnaast kan de gevoeligheid ook in je genen zitten en verdunt de huid naarmate we ouder worden. Tot slot speelt ook een verstopte neus een grote rol bij het ontstaan van donkere kringen. Zo zorgen hooikoorts, snotvallingen en griep voor een verwijding van de aders tussen ogen en neus, die bovendien ook donkerder worden.

'Zakken' onder de ogen
Donkere kringen kunnen nog versterkt worden wanneer er ook zwelling ontstaat. Deze 'zakken' onder de ogen werpen namelijk een schaduw, wat voor een extra uitgeput resultaat zorgt. Ze worden veroorzaakt door ophoping van vocht in het delicate weefsel rond de ogen. Huidproducten maken de situatie vaak nog erger. Zo zorgen de olieën in nachtelijke oogcrèmes ervoor dat het vocht wordt opgehouden. Voeding rijk aan zout en alcohol doen er nog een schepje bovenop.


Verdwijntrucjes:

1. Thee
Neen, je hoeft geen fortuin uit te geven aan wondermiddeltjes om je donkere kringen aan te pakken. Theezakjes uit je keukenkast halen, is al een eerste stap in de goede richting. Cafeïne in thee doet de bloedvaatjes in de huid rond de ogen krimpen, wat voor een lichtere, opgewektere look zal zorgen.

Voor het beste resultaat dop je theezakjes eerst in water, knijp je ze uit en leg je ze in de frigo. De koude zal helpen bij het bestrijden van de ontsteking en werkt bovendien verfrissend. Wie meer last heeft van zwelling dan van donkere kringen, maakt beter gebruik van ijskoude schijfjes komkommer.

2. Massage
Twee keer per dag een lichte massage rond de ogen kan wonderen doen. Je kan het perfect zelf en het kost je geen cent. Wrijf met je ringvingers zachtjes rond de oogkassen en pauzeer even om druk te zetten op de hoeken van je wenkbrauwen en net onder je ogen in het midden. Deze techniek helpt overtollig vocht afdrijven. Dip je vingers wel eerst in je gebruikelijke oog- of reinigingscréme.

3. Camouflage
De snelste verdwijntruc bij uitstek: de concealer. Op dit moment zou Yves Saint Laurent's 'Touche Eclat complexion highlighter' de beste op de markt zijn met gemiddeld elke 10 seconden een koper. Door de lichtreflecterende werking frist het de hele zone onder en rond de ogen op. Wie uiteraard zelf al de perfecte concealer heeft, hoeft niet meteen naar een winkel te snellen, het is maar een tip.

Belangrijk voor wie er toch nog eentje moet kopen: kies voor een teint die perfect aansluit bij jouw huidtype en vergrijp je niet aan een lichtere kleur. Zo tover je jezelf namelijk om tot wat een 'omgekeerde panda' wordt genoemd.