Last minute afslanktips van de sterren

doorRedactieop 11/06/2008
Ook sterren passen last-minute trucjes toe om zich staande te houden voor de genadeloze rode loper.

Celebrities volgen meestal een streng dieet en een nog strenger sportschema met een superstrenge personal coach. Meestal zijn ze dus al te mager, maar voor een belangrijk rodeloperevenement wil geen enkele ster gezien worden met een opgeblazen buik of wallen. Daarom passen ook zij 'crisis'-tips toe, tips die snel-snel op de laatste dag een schone schijn moeten leggen.

1) De basis
Werk met twee verschillende fond-de-teints. De 'normale' dient voor je hele gezicht, een donkerdere tint tussen juk- en kaakbeen moet je slanker doen lijken. Celeb? Cindy Crawford.

2) Wég opgeblazen buik
Blijf weg van bubbels, alcoholische en niet-alcoholische en ga trampolinespringen in een redelijk warme kamer voor 30 tot 40 minuten. Vermijd ook zout en suiker: Probeer eventueel groene thee voor een afslankend effect, maar reken wel dat dit enkele uren nodig heeft voor het zich manifesteert. Celeb? Gwyneth Paltrow.

3) Draag sleehakken
De stijlvolle soort sleehakken, dat spreekt. Maar ze zouden je benen optisch verlengen en dus slanker maken. Celeb? Gwen Stefani

4) Stretch er op los
Elke vorm van yoga is een aanrader Heb je daar geen tijd voor, doe dan enkele yoga-oefeningen, zoals op de grond liggen en je benen optrekken tot je borst en weer terug. Herhaal enkele keren. Het stretchen stimuleert de circulatie, waardoor je huid er beter uit ziet, en het geeft je meer energie. Celeb? Halle Berry

5) Doe het met kleren
Draag figuurcorrigerende kledij, die je een mooie tailile geven of je buik wegstoppen. Iets voor bomma's met overgewicht? Wel nee, Jennifer Aniston doet het ook.

6) Een mooi kleurtje
Hoe bleker, hoe zieliger. Daarom: geef jezelf een kleurtje. Een echt, van de zonnebank of uit een potje: zolang het er maar natuurlijk uitziet en je straalt op foto's. Celeb? Jennifer Lopez.

7) Neem een (zout) bad
Zout onttrekt vocht aan het lichaam, en wordt door celebs allerhande gebruikt om opgeblazen lichaamsdelen plat(ter) te krijgen.

8) Sta rechtop
Netjes rechtop staan, kan je buik meteen slanker doen lijken. Probeer de natuurlijke curve van je rug te volgen en maak jezelf lang.

9) Wrap!
Geen wraps om te eten, maar een zeewierwrap om overbodig vocht aan buik en dijen te onttrekken. Bijkomend voordeel? Zeerwier werkt ontgiftend en verhoogt het metabolisme, waardoor je ook nog eens meer vet verbrandt. Celeb? Nicole Kidman

10) De it-bag
Neem een grooooote hand- of schoudertas mee. Daarnaast lijk jij gewoon smaller en kleiner. Of waarom zou Victoria Beckham anders altijd al die moeite doen om een tas groter dan zijzelf mee te sleuren? (edp)

Cindy Crawford gebruikt twee verschillende soorten foundation.
Trampolinespringen in een warme omgeving ontzwelt je buik.
Stretchen verbetert de circulatie en geeft je energie.
Naast een grote tas lijk je kleiner.