Leerlingen vinden systeem uit dat baby's in hete auto's kan redden

doorRedactieop 27/07/2012

Een groep leerlingen van het Vrij Technisch Instituut (VTI) in Veurne heeft een systeem ontwikkeld dat het leven kan redden van baby's en kleine kinderen die vergeten worden in een hete wagen.

Het systeem werkt met temperatuursensoren die geactiveerd blijven zolang het kind in z'n zitje vastgesnoerd zit. Wanneer de temperatuur boven een instelbaar niveau stijgt, treedt een alarm in werking, terwijl ook de ventilator aanslaat, de ruiten automatisch worden neergelaten en de richtingaanwijzers beginnen te knipperen.

Dat moet volstaan om mensen in de omgeving te waarschuwen dat er iets aan de hand is. Enkele autoconstructeurs toonden al belangstelling voor het systeem, schrijven de Coreliokranten.

Op het militaire domein in Evere kwam woensdag een baby van zes maanden om door de hitte. De vader van de baby was het meisje vergeten in de wagen op de parking van het militaire domein. Het meisje zat achteraan in de wagen in een maxi-cosi. Bij het begin van zijn shift liet de militair de baby achter in de wagen. Toen hij na zijn dienst aan het einde van de namiddag bij de wagen kwam, was het kind gestorven door de hitte.