Leestip: ‘Bijna echt gebeurd’ van Liane Moriarty

doorLieve Claeysop 15/07/2017

Nog op zoek naar vakantielectuur? Wij geven je graag een tip!

Zeggen de titels ‘Het geheim van mijn man’ en ‘Grote kleine leugens’ je iets? Ook die bestsellers waren van de hand van Liane Moriarty. Haar laatste roman ‘Bijna echt gebeurd’ is er eentje in dezelfde stijl van z’n voorgangers: dezelfde soepele schrijfstijl, onderhoudende plotwendingen en herkenbare personages.

 In dit boek spelen Clementine en Sam de hoofdrollen. Ze hebben een heerlijk maar chaotisch leven met hun twee dochters, de drukke baan van Sam en de cello-audities van Clementine. Van jongs af is die laatste bevriend met Erika, maar hun vriendschap is nogal gecompliceerd. Op een avond worden Clementine en Sam uitgenodigd bij de buren van Erika en haar man Oliver. Het wordt een gezellige avond, die weliswaar een dramatische wending krijgt. Twee maanden later vragen Clementine en Sam zich nog steeds af: wat als we nooit naar die barbecue gegaan waren?

 ‘Bijna echt gebeurd’ is met z’n meer dan 500 pagina’s op z’n zachts gezegd een lijvig boek. Het duurt ook tot ruim halverwege voor duidelijk wordt welk drama zich op de bewuste barbecue bij de buren afspeelde. Die aanloop had zeker wat korter gekund, maar toch stoort dat niet. Dankzij de karakterbeschrijvingen en de gezichtspunten van alle personages op het drama blijf je toch in spanning voort lezen. Wij hebben aan het einde van het boek eigenlijk maar één vraag voor Moriarty: wanneer komt je volgende roman uit?

Goed Gevoel Boekenclub - #ggboekenclub