"Luidruchtige seks brengt meer plezier"

doorLynn Formesynop 04/02/2013

Volgens een nieuw seksonderzoek beleven luidruchtige dames en heren tijdens het vrijen veel meer pret dan hun zwijgzame tegenhangers. Zo zou er een rechtstreeks verband zijn tussen expressie van genot en verhoogd plezier.

Aan de universiteit van Leeds gingen onderzoekers kijken of luidruchtigheid tussen de lakens een impact heeft op het genot. Ze vroegen 71 vrouwen om open en bloot te praten over de geluiden die ze maken en horen tijdens het vrijen.

Kreunen
De dames gaven aan vooral luidruchtig te zijn vlak voor en tijdens het orgasme van hun partner. Ze zetten gekreun met andere woorden tactisch in om het komend orgasme een duwtje in de rug te geven. Volgens 92 procent van de vrouwen zorgt kreunen voor een boost in het zelfvertrouwen van hun bedpartner. Ruim 87 procent zet luidruchtigheid dan ook doelbewust in.

Schijnverband?
Seksexperte Tracey Cox hecht weinig waarde aan de nieuwe ontdekkingen, aangezien ze kreunen bij vrouwen eerder ziet als een manier om te compenseren. "Omdat vrouwen veel vaker een orgasme faken dan mannen, voelen ze zich sneller verplicht 'bewijs' te leveren dat ze plezier beleven", klinkt het.

Het is en blijft volgens haar een individueel ding, waar geen algemene uitspraken over gedaan kunnen worden. "Sommige mensen schreeuwen de keet bij elkaar tijdens een concert, terwijl anderen muisstil toekijken. Dat wil niet zeggen dat ze minder genieten", besluit Cox.