Maak het jezelf makkelijk met deze ontharingstips

doorEllen Provoostop 19/06/2012

Hoewel ontharen tot nu toe nog niet echt nodig is geweest, staat de zomer bij vrouwen synoniem voor beautykwellingen. Gelukkig duurt dit dankzij technologische vernieuwingen steeds minder lang. We zetten ze voor jullie op een rijtje.

Koud
Verschillende merken bieden tegenwoordig wasstrips aan die je moet opwarmen met je handen. Hoewel dit het proces al iets makkelijker maakt, blijft waxen gevaarlijk. Zo doe je dit beter niet meteen na het zonnen, want dit schaadt altijd de bovenste laag van de huid. Wanneer je de de strip eraf trekt, kun enkele lagen van de huid meekomen, waardoor je ontsierende zichtbare wondjes kunt oplopen. Ook doe je dit beter niet wanneer je een erg gevoelige huid hebt, met allergieën of acne kampt.

Warm
Sommige dames verkiezen nog steeds warme was. Deze moet je in de microgolfoven opwarmen en dan even laten afkoelen om brandwonden te vermijden. Breng vervolgens de plakkerige massa met een spateltje aan. Hierover komt dan een stoffen strip aan die je in de andere tegen de richting van je haren eraf trekt.

Scheren
Voor wie weinig tijd heeft, bestaan er tegenwoordig scheercrèmes waar je geen water meer voor nodig hebt. Je hoeft dus niet meer per se een tijdrovende douche te nemen wanneer je net voor je strandbezoekje ontdekt dat je stoppels hebt. Zoek een crème die niet geparfumeerd is, wat de kans op irritatie verkleint. Dit product hoef je zelfs niet af te wassen, want het is ook een hydraterende crème. Ook bestaan er tegenwoordig mesjes waar je geen scheercrème of zeep voordig hebt. Deze versie bevat sheaboter en aloe vera aan de kop.

Pijn voorkomen
60 procent van de vrouwen klaagt over een droge huid, irritatie, wondjes en kloofjes na het scheren. Zoek een scheermesje met bovenaan een hydraterende strip op basis van glycerine en petrolatum. Die zorgen steevast voor een glad en zacht resultaat. Deze spray moet je aanbrengen na het scheren en hoef je niet uit te smeren, waardoor je dus achteraf niet met plakkerige handen zit. Het goede eraan is dat deze ingegroeide haartjes voorkomt door de poriën open te houden.