Maak je voeten klaar voor de eerste zonnestralen

doorLien Buyckop 30/05/2013

Nu het volgende week eindelijk wat warmer wordt, is het hoog tijd ons op de zon voor te bereiden. Zo mogen je zomerkleren uit de kast, is het tijd om je benen en bikinilijn te ontharen én om je voeten te verzorgen. Want bij warmer weer horen natuurlijk ook open schoenen, waardoor iedereen je voeten kan zien. Heb je nu toch geen tijd? Dan kan je volgende week aan de slag een van onze last minute oplossingen.

Voor een volledige voetverzorging hoef je deze week helemaal geen afspraak te maken bij het schoonheidssalon, want je kan ook zelf aan de slag. In een paar stappen maak je je voeten helemaal klaar:

1. Scrubben
Begin altijd met het verwijderen van droge en dode huid van je voetzolen. Dat doe je door de huid te scrubben met een exfoliërende crème. Vergeet niet om achteraf de scrubrestjes af te spoelen met lauw water.

2. Eelt verwijderen
Daarna is het tijd om het eelt op je voeten aan te pakken. Dat kan je doen met de hulp van een puimsteen of eeltvijl. Overdrijf niet, want er moet nog een laagje eelt op je voeten blijven als beschermlaag. Vergeet ook niet om je voeten goed af te drogen, om schimmels te voorkomen.

3. Nagels vijlen
Daarna is het de beurt aan je tenen. Duw de nagelriemen zachtjes naar achteren, eventueel met behulp van een wattenschijfje. Vijl de nagels recht om ingegroeide nagels te vermijden.

4. Massage
Dit is ook het goede moment om je voeten te (laten) masseren met een zachte crème. Kies voor een versie met pepermunt, want dat werkt verkoelend, hydraterend en geeft een aangename geur aan je voeten.

5. Nagellak
Daarna is het tijd voor de afwerking: nagellak dus. Breng eerst een basislaag aan, laat drogen, en breng daarna twee dunne lagen van je gekozen kleur aan. Wacht opnieuw tot die droog zijn en werk af met een toplaag.

Als de nagellak volledig droog is, kan je nog nagelriemolie aanbrengen op de nagelriemen en rond je teennagels.

Toch geen tijd gehad om je voeten te verzorgen, maar je wil wel open schoenen dragen? Ga dan voor een van deze last minute oplossingen.

- Glanzende zalf
Een luminizer of glanzende zalf gebuik je meestal op je gezicht, maar kan ook je ruwe tenen een zacht en glanzend uitzicht geven. Dep wat van de zalf op ruwe plekjes en boven op de ontblote tenen.

- Olie
Argan-, avocado- of neemolie of zelfs de gewone olijfolie uit je keuken geven snel resultaat. Door je voeten ermee in te wrijven kan je eventuele kloofjes opvullen en eelt verdoezelen. Vergeet ook je tenen niet, want de olie doet nagellakloze nagels er beter uitzien.

Als je nog tijd hebt om je voeten even in warm water onder te dompelen en ze zachter te maken voor je de olie aanbrengt, dan zijn de resultaten nog beter.

- Felle nagellak
Breng nog snel wat felgekleurde nagellak aan, want dat valt meer op dan neutrale tinten. De nagellak zal ook de aandacht wegtrekken van minder verzorgde delen. Als je last hebt van opgezwollen voeten kies je best voor een blauwe tint, want dat verdoezelt de roodheid van je voeten.

- Bronzer
Ook bronzer kan een oplossing zijn voor teenproblemen. Door de toppen van je voeten ermee te besprenkelen verberg je vlekken en donkere stukjes met een dikkere huid.