Man heeft natuurlijke voorkeur voor domme vrouw

doorEllen Provoostop 25/05/2012

Mannen zijn blijkbaar voorgeprogrammeerd om vrouwen uit te zoeken die zich dom gedragen omdat ze makkelijker te veroveren zijn. Dat blijkt uit een recente Amerikaanse studie.

De mannelijke soort is weinig veranderd sinds de prehistorie, concluderen de onderzoekers. Toen was de voortplanting namelijk ook al hun belangrijkste doel. De vorsers aan de universiteit van Austin spraken met mannelijke en vrouwelijke vrijwilligers om een lijst van 88 factoren op te tekenen die maken dat een vrouw makkelijk te veroveren is: bijvoorbeeld op de lippen bijten of er slaperig uitzien. Ze toonden dan beelden van vrouwen die dit soort gedrag vertoonden aan 76 mannen en vroegen hen te oordelen hoe aantrekkelijk ze hem vonden.

Enkel onenightstands
Tekenen van lichamelijke kwetsbaarheid, zoals een kleine gestalte, maakte niet dat de heren een vrouw seksueel aantrekkelijker vonden. Maar ze bleken mentale kwetsbaarheid, zoals kinderachtig of dom zijn, wel aantrekkelijker te vinden. De deelnemers vonden hen namelijk sexyer dan de dames die als intelligent werden voorgesteld. Maar hun interesse daalde aanzienlijk toen de vorsers vroegen of deze vrouw een geschikte kandidaat was voor een vaste relatie. Een domme vrouw is dus enkel interessant voor een seksueel avontuurtje.