Mannen raken sneller opgewonden op vakantie

doorLien Buyckop 14/06/2012

Mannen voelen zich op vakantie sneller aangetrokken tot andere mensen en gelukkig ook tot hun eigen partner. De meeste mensen hebben op vakantie dan ook vaker seks dan thuis, al vermindert dat wel naarmate men ouder wordt.

Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse website Reisgraag.nl onder 551 van haar bezoekers.

Aantrekking
Meer mannen (15,9 procent) dan vrouwen (6,1 procent) voelen zich tijdens de vakantie sneller aangetrokken tot andere mensen, terwijl ze met hun geliefde op vakantie zijn.

Jongeren onder de 18 jaar (24 procent) voelen zich, vergeleken met andere leeftijden, het meest aangetrokken tot andere mensen dan hun partner. Veel van de respondenten tussen 18 en 29 jaar (69,4 procent) vinden andere mensen echter minder aantrekkelijk tijdens een vakantie met hun partner.

Seks en alcohol
Meer mannen (58,9 procent) dan vrouwen (56,3 procent) geven aan dat ze meer seks hebben op vakantie. Wel blijkt dat hoe ouder men wordt, hoe kleiner het verschil is tussen de frequentie van seks op vakantie en de frequentie van seks thuis.

38,5 procent van de mannen en 43,8 procent van de vrouwen die hun relatie na de vakantie verbrak, geeft aan dat er vooraf al twijfels waren. Dit geldt vooral voor de mensen met een leeftijd tussen de 30 en 49 jaar (77 procent).

Meer mannen (30,8 procent) dan vrouwen (12,5 procent) hebben hun relatie verbroken, omdat er tijdens de vakantie veel ruzie was. Van de respondenten jonger dan 18 jaar liet de helft  weten dat ze de relatie beëindigden omdat er overspel was gepleegd. De meeste mensen tussen de 18 en 29 (27,3 procent) gaven als reden dat hun partner te veel dronk.