Meer zelfvertrouwen? Slaap dan eens vaker naakt

doorEva Van Driesscheop 03/02/2016

Dr. Travis Bradberry, auteur van Emotionele Intelligentie 2.0, doet op zijn LinkedIn profiel een warme oproep om meer naakt te slapen. Met deze makkelijke aanpassing in je leven zou je meteen heel wat voordelen binnenhalen... bijvoorbeeld de job van je dromen. Dat zit zo.

Dat naakt slapen behoorlijk wat gezondheidsvoordelen heeft, was al eerder bekend. Je slaapt er beter door omdat een daling in lichaamstemperatuur je slaap dieper maakt. Het zou je ook helpen om beter op gewicht te blijven omdat je metabolisme ook 's nachts harder moet werken om je warm te houden. Slecht voor je libido is het ook niet, dat naakte lijf van je partner tegen je aan voelen.

Dr. Bradberry linkt deze voordelen van naakt tussen de lakens kruipen nu ook aan een beter zelfvertrouwen, wat je uiteindelijk ook weer beter in je job maakt.
Een goede nachtrust is namelijk verantwoordelijk voor de snelheid waarmee je brein werkt. 's Nachts worden toxische proteïnen uit de neuronen in je brein verwijderd. Hoe beter dit proces loopt, hoe beter je creativiteit, emotionele weerbaarheid en je probleemoplossend vermogen bij het ontwaken.
Daarnaast voel je je als je naakt slaapt gewoon lekkerder in je vel. Je hebt vrede met je lichaam en voelt je meer zelfzeker. De universiteit van Melbourne ontdekte dat zelfzekere mensen beter jobs met hogere lonen hebben én dat ze vaker opslag krijgen.

Zou dat allemaal lukken door gewoon die pyjama achterwege te laten? Het is het proberen waard.