Miljoeneninvestering voor huidkankerapp

doorRedactieop 24/08/2015

De Nederlandse app 'SkinVision' heeft tijdens zijn laatste investeringsronde 3 miljoen euro opgehaald. De app analyseert moedervlekken op de huid en geeft een waarschuwing als er sprake lijkt van huidkanker.

Met de app maak je foto's van moedervlekken of andere verdachte plekjes op je huid, waarna de app er een algoritme op los laat en aangeeft hoe groot het gevaar is. Uit onderzoek blijkt dat de resultaten van SkinVision het gemiddelde oog van een dermatoloog benaderen.

De app is verschenen voor iOS en Android-telefoons en is inmiddels zo'n 200.000 keer gedownload. Hoewel enkele functies gratis beschikbaar zijn, moet je maandelijkse abonnementskosten betalen voor het volledige gebruik van de app. Dat laatste heeft gezorgd voor een stortvloed aan negatieve gebruikersrecensies voor de app.

"Consumenten beginnen pas net gewend te raken aan het betalen voor gezondheidsapps," verklaart CEO Dick Uyttewaal. Hij verwacht dat consumenten in de toekomst steeds meer de waarde van apps als SkinVision in zullen zien.