Mooier haar & 4 andere voordelen aan zwanger zijn

doorTimon Van Mechelenop 17/05/2016
Een zwangere Blake Lively in Cannes.

Wie ooit al eens zwanger is geweest, wéét dat er heel wat kwaaltjes bij horen. Denk maar aan misselijkheid, constant moeten plassen, slecht slapen en opgezwollen ledematen. Maar het is gelukkig niet allemaal kommer en kwel. Er zijn ook een aantal dingen in het leven die beter zijn tijdens een zwangerschap.

Volgens een studie van de universiteit van Connecticut, smaken bepaalde etenswaren zoals bittere dingen en koffie en alcohol minder goed tijdens de zwangerschap, omdat je lichaam zo duidelijk wilt maken dat je beter dingen eet en drinkt die goed zijn voor de foetus. Maar de meeste andere dingen smaken net veel beter en intenser tijdens de zwangerschap. Denk maar aan augurken en vers fruit, maar even goed ook aan chips. Op die manier zorgt je lichaam ervoor dat het ongeboren kind met genoeg verschillende voedingswaren in contact komt.

Zelfs al voel je je als een walvis en kun je onmogelijk je eigen knieën aanraken, heel wat vrouwen vinden seks tijdens de zwangerschap fantastisch. Dat komt onder andere door de opstoten van testosteron en omdat je tepels, schaamlippen en clitoris beter doorbloed zijn tijdens de zwangerschap. Al geldt dit doorgaans wel pas na vier maanden, tijdens het eerste trimester van de zwangerschap hebben de meeste dames net zeer weinig zin in seks.

Tijdens de zwangerschap krijgen heel wat vrouwen een vollere en glanzende haardos. Dat komt omdat oestrogeen meer haren in de actieve groeifase houdt, waardoor er minder haar uitvalt. Doordat de talgproductie toeneemt, zien je lokken er ook extra glanzend uit als je anders eerder droog haar hebt.

Wetenschappers hebben ontdekt dat zwangere vrouwen levendiger dromen en ze hun dromen ook vaker nog herinneren als ze wakker worden. Dat komt omdat je vaker opstaat om te plassen, waardoor je elke droom zal onthouden in plaats van alleen de laatste net voor je wekker gaat.

Niemand staat recht voor een vrouw in torenhoge stiletto's, maar iedereen zal de zwangere vrouw met opgezwollen enkels laten zitten. Hoef je tenminste negen maanden niet recht te staan in een overvolle bus of tram.