Naaldvrije mesotherapie voor een jeugdige huid

doorRedactieop 21/11/2011

Mesotherapie als gelaatsbehandeling zit de laatste jaren in de lift. Het achterliggend principe is het inbrengen van specifieke ingrediënten in de mesoderm of middelste huidlaag. De niet zo geliefde naaldtechniek bestaat tegenwoordig ook in een naaldvrije variant, waar gebruik gemaakt wordt van elektronische pulsen.

Deze elektronische toepassing brengt hyaluronzuur (veelvuldig vindbaar in bind- en zenuwweefsel en belangrijk voor onder andere wateropslag), collageen en elastine diep in de huid. Hierdoor zou de huid intens gehydrateerd en gevuld worden.

De behandeling start met een milde reiniging, vervolgens een hoofd- en gezichtsmassage en een kuur om porien te ontstoppen. De mesotherapie die daarop volgt zou helemaal niet pijnlijk zijn in tegenstelling tot de onaangename aaneenschakeling van prikkende naalden.

Resultaat? Een gehydrateerde huid die er gezond uitziet, onder andere door de mooie gloed die achterblijft na de naaldloze mesotherapie. Een mogelijk bijwerking is wel dat de spiertjes rond de mond, in kaken en in het voorhoofd spastische trekjes kunnen vertonen wanneer het machientje de elektronische pulsen uitzendt. (lf)