Net gedumpt? Dat kost je 640 euro

doorEllen Provoostop 19/07/2012

Na een relatiebreuk geven vrouwen gemiddeld 640 euro uit om hun zelfvertrouwen opnieuw op te krikken door een nieuwe look aan te meten, zo blijkt uit een Britse enquête. Mannen maken zich er heel wat goedkoper van af.

Heren voelen duidelijk veel minder de behoefte om eens gek te doen bij liefdesverdriet, zij geven slechts 191 euro uit om zich beter te voelen. 43 procent van de ondervraagde vrouwen zegt dat ze zichzelf in een nieuw kleedje zouden steken na een relatiebreuk, 61 procent van hen zou dit met een nieuw kapsel doen, op de tweede plaats staat een nieuwe outfit om het zelfvertrouwen een boost te geven.

Plastische chirurgie
Slechts een kwart van de mannen voelt dezelfde behoefte. Zij zullen dit eerder met een nieuwe garderobe doen. 11 procent van de vrouwen gaat nog een stapje verder en zou naar de plastische chirurg gaan om zich beter te voelen, hetzelfde geldt voor slechts zes procent van de mannen. De helft van de dames ging al na een breuk op dieet om zichzelf beter te voelen.

Mark Pearson van MyVoucherCodes.co.uk, het bedrijf dat het onderzoek liet uitvoeren: "Iedereen is bezig over de nieuwe jurken van Katie Holmes sinds ze bekend maakte dat ze van Tom Cruise zal scheiden, daarom wilden we weten of de Britten op dezelfde manier met hun liefdesverdriet omgaan. Een relatiebreuk treft de portefeuille van dames duidelijk harder dan die van mannen."