Net gedumpt? Doe deze dingen zeker niet

doorEllen Provoostop 10/04/2012

Als je geliefde je net heeft gedumpt, dan ben je erg kwetsbaar en is gezond verstand vaak zoek. Daarom enkele tips om het hoofd koel te houden zodat je geen domme dingen doet waar je achteraf spijt van krijgt.

- Hem iedere keer bellen als jij aan hem denkt: maak je niet te veel zorgen als je om de zeven minuten aan je ex denkt. Maar weersta aan de drang om hem dan telkens op te bellen, anders gaat hij al gauw denken dat je stalkt.

- Je verdriet delen op Facebook: Schrijf zeker geen cryptische omschrijven, want haast iedereen uit je omgeving weet wat je nu doormaakt, dus weet ook iedereen over wie je het hebt als je zegt dat "sommigen altijd een rotzak zullen blijven". Sociaalnetwerksites zijn geen dagboeken, als je het moeilijk hebt, bel dan iemand op om even wat stoom af te laten.

- Je haar laten knippen: Naar de kapper gaan na een breuk is geen goed idee. Nog erger dan gedumpt te worden, is een kersverse vrijgezel te zijn met een lelijk kapsel. Wacht to je minder gestresseerd bent om je look helemaal te veranderen.

- Meteen vrienden proberen te zijn. Wanneer je klaar bent om met je ex te praten over zijn nieuwe liefde, ben je ook er klaar voor om vrienden te zijn, anders vermijd je best even nog alle contact.

- Onmiddellijk een nieuwe relatie beginnen: Zorg ervoor dat je eerst emotioneel stabiel bent voor je je hart voor iemand nieuw openstelt. Heb je nu echt toevallig iemand ontmoet waar het ontzettend goed mee klikt, doe het dan erg rustig aan, want de kans is groot dat jullie relatie op de klippen loopt.