Niet op vakantie? Zo breng je de zomer naar kantoor

doorLien Buyckop 21/06/2012

Traditioneel is de zomer voor veel mensen het moment om vakantie te nemen. Toch zijn er ook heel wat die hun vakantie al achter de rug hebben, of pas in het najaar vertrekken. Voor hen, en natuurlijk ook voor al degenen die geen twee maanden vakantie hebben, de volgende tips om een zomergevoel naar kantoor te brengen.

De vijf tips komen van Ambius, specialist op het gebied van harmonieuze en stimulerende werkomgevingen. "Wij willen van elke werkplek een aangename omgeving te maken", bevestigt Nico Joly, Country Manager Ambius Belux.

1. Plan lichte zomertaakjes in
In de zomer is het in heel wat bedrijven iets rustiger op kantoor. Plan tijdens die periode dan ook wat lichte zomertaakjes in. Pak je mailbox aan, neem je bureau onder handen, gooi eeuwenoude papieren weg of geef het kantoor samen met de collega's een nieuwe, frisse look.  

2. Verras je collega's met zelfgemaakte smoothies
Maak op warme dagen een verfrissende smoothie voor je collega's en droom tijdens de pauze helemaal weg van een cocktail op het strand. Smoothies zijn niet alleen lekker, maar ook heel eenvoudig en snel klaar te maken en geven je een vitamineboost om productief de dag door te brengen.

3. Breng de zon naar je kantoor
Op de zon kunnen we niet altijd rekenen in België, maar dat wil niet zeggen dat onze werkplek geen zonnige uitstraling kan hebben. Zet een vaas met felgekleurde bloemen op je bureau of hang een tekening van je kinderen of een fleurig schilderij aan de muur. Zorg daarnaast voor voldoende licht. Als er te weinig natuurlijk daglicht binnenkomt, kan een extra bureaulamp ook helpen.  

4. Zoek de zon op tijdens de lunch
Een hele dag binnen zitten geeft je niet bepaald een vakantiegevoel. Maak daarom tijdens de middag een wandeling buiten of ga met je collega's gezellig buiten lunchen. Op die manier begin je helemaal ontspannen en vol energie aan de namiddag.  

5. Een massage op het werk
De ultieme ontspanning is een massage op het werk. Beloon jezelf of verras een collega met een deugddoende massage. Als je daarvoor geen goedkeuring krijgt van de baas, kunnen jullie ook 's avonds samen naar een wellnesscentrum trekken. Dat versterkt de teamgeest, waardoor je ook tijdens de zomermaanden gemotiveerd blijft én 's avonds beter kunt ontspannen.