Onkelinx uit de kleren tegen borstkanker

doorRedactieop 23/09/2011

Minister van Gezondheid Laurette Onkelinx is uit de kleren gegaan voor de campagne Pink Ribbon in het kader van de strijd tegen borstkanker. Ze poseerde met een exemplaar van het Pink Ribbon Magazine voor haar naakte boezem.

Het magazine brengt reportages, getuigenissen en advies van deskundigen over borstkanker. Ook Laurence Bovy, voorzitter van de raad van bestuur van de NMBS, de hoofdredactrices van de bladen van tijdschriftenuitgever Sanoma en anderen poseerden voor de campagne.

Sanoma Media Belgium verspreidt vanaf 25 september 350.000 gratis exemplaren van het jaarlijkse Pink Ribbon Magazine. Het magazine wordt over heel Belgiƫ bij de vrouwenbladen van de uitgever aangeboden en via universitaire ziekenhuizen, borstklinieken en andere kanalen verspreid. Vanaf begin oktober zendt Pink Ribbon ook producties uit via digitale televisie.

De lancering van de vijfde editie gaat morgenmiddag gepaard met een feest op het Sint-Katelijneplein in Brussel. Dan wordt ook het Pink Ribbon Fonds officieel bekendgemaakt, dat de strijd tegen borstkanker "in de breedste zin" zal voeren. Met 9.697 nieuwe gevallen per jaar, volgens de meest recente statistieken van het Kankerregister, is borstkanker de meest voorkomende vorm van kanker. (belga/vsv)