Online daten? Deze profielfouten verkleinen je kansen

doorTine Kintaertop 19/03/2016

In deze online tijden is het geen uitzondering meer dat koppels gevormd worden met wat hulp van Tinder, Bumble of andere datingapps. Wil jij ook je kans wagen? Vermijd dan deze profielkenmerken om je kansen te vergroten.

Dat een ongevraagde foto van je edele delen of een oneerbaar voorstel niet meteen je kansen op de liefde van je leven vergroot, is nogal wiedes. Maar wist je ook dat je taalgebruik veel invloed heeft?

Zo zijn spellings- en grammaticafouten zeer hinderlijk volgens een online enquête bij 9.000 personen. 72 procent van hen veegt het liefst naar links als ze een slecht geschreven profiel tegenkomen. Ze zien het als een teken van luiheid dat je je profiel niet even nagelezen hebt.

En niet alleen taalfouten zijn een afknapper: ook afkortingen als 'lol' worden niet echt goed onthaald. Bijna de helft van de mensen (47 procent) zal je negeren als 'YOLO' in je profiel of berichten opduikt.

Wat je echter wél mag doen, is uitroeptekens gebruiken (met mate weliswaar). Wie dat doet in zijn eerste bericht, heeft 10 procent meer kans op een positief antwoord. 'Hoi!' blijkt dus een stuk aantrekkelijker dan 'Hoi'. Graag gedaan!