Onschuldig of ongepast: seks terwijl baby in zelfde bed ligt

doorLien Buyckop 18/06/2012

Koppels met jonge kinderen weten dat het moeilijk is om tijd te vinden voor elkaar, en dus ook voor seks. Zeker als jullie de kamer of zelfs het bed delen met de baby, is intimiteit vaak ver zoek. Eén op de drie Zweedse koppels heeft echter een manier gevonden om dat probleem op te lossen. Zij vrijen terwijl de baby ligt te slapen ... in hetzelfde bed.

Dat is althans wat drie op de tien Zweedse mama's onthulden in een recente enquête van het weekblad 'Mama'. Op die manier slaagt 48 procent van de kersverse ouders erin om één of twee keer per week seks te hebben. Vier procent doet het zelfs elke dag.

Fantasieën
Dat wil echter niet zeggen dat Belgische mama's jaloers moeten zijn op hun Zweedse soortgenoten. De meerderheid van de Zweedse mama's (51 procent) heeft slechts één of twee keer seks per maand. Bij 7 procent van de ondervraagden gaat het zelfs maar om één of twee keer per jaar.

Bovendien kunnen ook zij door de drukte van het dagelijkse leven 'hun seksuele fantasieën niet vervullen'. Van de 663 mama's droomt een kwart bijvoorbeeld over ontrouw, terwijl 10 procent bekende dat ze hun partner zelfs echt bedrogen met een andere man.

Ontgoochelend
Daarnaast is seks in de aanwezigheid van kinderen helemaal geen Zweedse uitzondering. Ook uit Amerikaanse studies bleek namelijk al dat 59 procent van de ouders al eens seks had terwijl er een kind in dezelfde kamer lag. Daar werd echter niet gevraagd of het om hetzelfde bed ging of niet.

Eén ding is wel zeker: het is een manier om iets te doen aan het ontgoochelende seksleven, dat lijdt onder het drukke werk- en familieleven. Zo bleek uit een Amerikaanse studie bij 600 gezinnen dat 6 op de 10 werkende ouders 's avonds geen energie meer heeft voor seks.