Ook vrouwen lijden onder vroegtijdige zaadlozing

doorRedactieop 22/05/2014

Een snelle ejaculatie betekent een domper op het seksleven van miljoenen mannen. Een nieuwe enquête uitgevoerd aan de universiteit van Zurich heeft aangetoond dat ook hun partners hier ontzettend onder lijden.

Zwitserse psychologen bevroegen meer dan 1.500 vrouwen uit Mexico, Italië en Zuid-Korea. Andrea Burri ontdekte zo dat 40 procent van hen de ejaculatiecontrole erg belangrijk voor het seksleven vindt. De korte duur van een vrijpartij bij een man met een vroegtijdige zaadlozing veroorzaakt namelijk seksuele frustratie bij hen.

Maar het verrassende is dat het niet kwam door de korte duur van de vrijpartijen, maar door de focus van de man daarop. Hun seksuele probleem leidde mannen af van de noden en verlangens van hun partners. De meerderheid van de dames vindt de geslachtsgemeenschap op zich niet zo belangrijk voor hun seksleven. Ze hechten ook veel belang aan kussen, strelingen en andere vormen van seksuele stimulatie. Mannen zijn vaak zo gefocust op die vroegtijdige zaadlozing en hun prestatie dat ze de noden van hun vrouw uit het oog verliezen.

Burri legt uit: "Bij patiënten draait alles nog om tijd en niet meer om plezier, dit kan erg frustrerend en storend zijn voor een vrouw. Dit kan resulteren in het mijden van seksueel contact, wat de relatie kan schaden. Veel aanvankelijk goede relaties eindigen in een breuk door opgekropte frustraties. De gevolgen reiken veel verder dan ontevredenheid in bed. Als een man bijvoorbeeld regelmatig voor de daad ejaculeert, kan dit de kinderwens van een vrouw aan diggelen slaan."