Ophelia Debisschop maakt handgemaakte lingerie: "Ik wil vooral dat vrouwen er zichzelf in voelen"

doorTimon Van Mechelenop 16/02/2017

Zelfstandige worden in België is duur en de combinatie met een gezin en een sociaal leven is lastig. En hoewel het een vreselijk stereotype is, beslissen vooral vrouwen daardoor om het niet te doen (de verhouding is nog steeds maar 60-40). Toch zijn er jonge vrouwen die wél een eigen bedrijf opstarten. Elke week spreken wij met zo'n straffe madam die de sprong aandurfde. Vandaag is Ophelia Debisschop (25) uit Antwerpen aan het woord, die een paar jaar geleden het handgemaakte lingerielabel 'Ophelia Lingerie' lanceerde.

"Ik ben begonnen met lingerie maken omdat ik enerzijds veel interesse had in mode, maar ook in seksualiteit en het raakpunt van die twee bleek lingerie te zijn," vertelt Ophelia. Haar studie, naar eigen zeggen de meest vage richting die er bestaat, multimediale vormgeving, combineerde ze al van bij het begin met lingerieontwerp in avondschool. Zo kon ze zich er verder in verdiepen.

"Lingerie maken is om veel redenen moeilijk. Het is heel technisch en anderzijds werk je met materialen die het meest verschrikkelijk zijn om te naaien. Het heeft dan ook enkele jaren geduurd voor ik met heel veel zelfvertrouwen alles kon maken. Maar voor beginners is het zeker en vast niet de makkelijkste stiel om onder de knie te krijgen," aldus Ophelia.

Eigenzinnigheid
De jonge Antwerpse staat erop dat vrouwen zich goed voelen in haar ontwerpen. "Daarom maak ik lingerie die enerzijds echt gemaakt is op de huid van de vrouw en hopelijk kan een vrouw zich er daardoor zichzelf in voelen. Dat ze haar eigenzinnigheid kwijt kan in mijn lingerie vind ik het allerbelangrijkste." Zelf test Ophelia ook alle nieuwe prototypes uit, en dat doet haar alleen meer geloven in wat ze doet omdat het haar doorheen de dag ook écht een aangenaam gevoel heeft.

Ophelia verkoopt haar ontwerpen op haar webshop, maar wie de lingerie graag eerst wil passen kan op afspraak ook langskomen in haar atelier. Daarnaast komt ze ook bij mensen thuis om haar lingerie voor te stellen.

Waarom social media zo belangrijk is als je als jongere iets wil ondernemen, waar ze haar inspiratie vandaan haalt en wat haar toekomstplannen zijn, kom je te weten in de onderstaande video.

Meer info: ophelialingerie.com