Overdreven of terecht? Ouders boos om 'sexy' babykleding

doorEllen Provoostop 04/07/2012

Een ludiek hemdje voor baby's rompertje waarop een sexy vrouwlichaam in bikini afgebeeld staat, veroorzaakte een hetze in de Verenigde Staten. Ouders zijn geschokt en vinden dit een ongepaste outfit voor pasgeboren kinderen.

Het kledingstuk, ontworpen voor kinderen tot 18 maanden oud, is te koop bij Gordman's in het Amerikaanse Mississippi. Veel ouders zeggen dat ze hun kind zoiets nooit zouden aantrekken, ze zouden zich ook niet op hun gemak voelen moesten ze anderen dit zien doen. Mama Cathryn McKee: "Dit is niet gepast voor een klein kind, het is een beetje belachtelijk als je zo wil rondlopen met je baby." Sadie Webb gaat nog een stapje verder en zegt dat haar moeder deze outfit zelfs bij een volwassene zou afkeuren. "Zelf al zou ik 18 jaar zijn, mijn mama zou me nooit bevriend laten zijn met iemand die zoiets draagt."

Extreem
Anderen begrijpen dat deze outfit ludiek bedoeld is en zeggen dat critici de humor ervan moeten inzien. Ouder Jeannie Stanley: "Ik denk dat sommige mensen extreem reageren op onbenullige dingen. Ik zie dit helemaal niet als een belediging."  De woordvoerder van de grootwarenhuisketen reageerde nog niet op het nieuws, ook de fabrikant Bon Bebe gaf geen reactie. De website van het bedrijf beweert dat het betrouwbare producten levert dat voldoet aan de veiligheidsvoorwaarden.

Als deze Amerikaanse ouders al in shock zijn door deze ludieke outfit, vragen we ons af wat ze van onderstaande t-shirts voor baby's vinden, die nog wel een stapje verder gaan.

Links: t-shirt bij Zazzle.be, rompertje van cafepress.com.
Bij Tshirthell.com kun je babykleding kopen met deze schokkende opschriften.