Pita deluxe: met eend en appel til je het broodje naar een hoger niveau

doorValérie Wautersop 12/10/2017

Ah, de pita. Dat prachtige samenraapsel van vlees, groenten, saus en brood dat je zo uit het vuistje kan eten. De klassieke versie met shoarma kan ons altijd bekoren, maar toegegeven: nu en dan hebben we zin in iets decadents, en dan komt deze variant met eend en appel als geroepen. Ontdek zelf hoe fantastisch wild en pitabrood samengaan dankzij dit recept!

Dit heb je nodig:

  • 500 g eendenborstfilet
  • 2 el bloem
  • 8 el mayonaise
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 2 rode uien
  • 1 tl suiker
  • 1/2 tl zout
  • 100 ml azijn
  • 2 appels, in schijfjes
  • 1 el gehakte bieslook
  • enkele blaadjes ijsbergsla
  • 1 grote wortel, geraspt
  • 4 pitabroodjes
  • boter
  • olijfolie
  • peper

Zo ga je aan de slag:

1. Snij de rode uien in ringen en leg ze in de azijn. Doe er suiker en zout bij.
Laat minstens een half uurtje marineren.
2. Mix de mayonaise met de zongedroogde tomaatjes glad. Kruid met peper. Verhit een klontje boter
in een koekenpan en bak de appelschijfjes even aan. Kruid met de bieslook.
3. Snij het vet van de eendenborstfilet kruislings in. Kruid met zout. Bak op de velkant zonder vetstof. Draai om en bak ook aan de andere kant. Hou warm onder aluminiumfolie.
5. Rooster de pitabroodjes in een broodrooster. Snij het vlees in dunne plakjes. Vul de broodjes met wat
ijsbergsla, wortel, appeltjes, rode ui en plakjes vlees. Schep er een lepel van de rode mayo op en serveer meteen.