Popcorn is gezonde snack

doorRedactieop 19/08/2009

Popcorn kan efficiënt zijn tegen kanker. Dat beweren Amerikaanse onderzoekers. Ze stelden vast dat de snack grote hoeveelheden antioxidanten bevatten.

Polyfenolen
Popcorn wordt niet meteen aanzien als het meest gezonde tussendoortje. Onterecht, beweren de vorsers, na onderzoek blijkt dat er bijzonder grote hoeveelheden polyfenolen aanwezig zijn.

Polyfenolen zijn natuurlijke stoffen van plantaardige oorsprong die gekend zijn voor hun antioxiderende eigenschappen. Ze vormen een soort schild en beschermen onze cellen tegen oxidatie. Dat proces zorgt namelijk voor de beschadiging en veroudering van onze cellen. De stoffen verminderen het risico op hartproblemen, kanker en andere ziektes. Zo zouden polyfenolen ook aanwezig zijn in fruit en groenten.

Verwerkingsproces
De Amerikaanse vorsers aan de University van Pennsylvania zijn verbaasd over de resultaten. Het is voor het eerst dat werd aangetoond dat snacks en ontbijtgranen een bron van polyfenolen kunnen leveren. De reden waarom er in popcorn zoveel aanwezig zijn, ligt volgens hen aan het verwerkingsproces waardoor alle ingrediënten onverdund aan het lichaam worden afgegeven. Daardoor mag popcorn aanzien worden als gezonde voeding. (lvl)