Recept van de dag: BBQ-croque met gerookte ham en reblochon

doorNele Annemansop 10/01/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Dit heb je nodig voor 12 hapjes:

  • 200 g zwartewoudham (versmarkt)
  • 2 bosjes waterkers
  • 220 g reblochon (Franse kaas)
  • 4 eetl. boter
  • 1 ongesneden, lang vierkant brood
  • 4 eetl. zonnebloempitten

Zo ga je aan de slag:

Bereiding in de keuken (10 min.)

1. Rooster de zonnebloempitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

2. Snij het brood in twaalf dikke sneden. Besmeer een kant lichtjes met de boter.

3. Snij de reblochon in twaalf plakjes. Verdeel over het midden van zes sneden brood, op de niet-beboterde kant.

4. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers en verdeel de blaadjes samen met de zonnebloempitten en de ham over het brood.

5. Leg er een snede brood op, met de beboterde kant naar boven.

Bereiding op de barbecue (5 min.)

6. Leg de croques in een grillklem en gril aan beide kanten goudbruin op een hete barbecue. Snij schuin in twee.

Meer inspiratie nodig? Dit recept komt uit 'Apero & co' van Colruyt, € 9,50.