Recept van de dag: Biefstuk met spinaziecouscous en feta

doorValérie Wautersop 11/08/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 735 kcal

Dit heb je nodig:

  • ½ kippenbouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 150 g spinazie
  • 100 g feta
  • ½ citroen
  • 2 rundersteaks
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de kippenbouillonblokje in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen, voeg na 5 minuten de spinazie toe en schep goed om.

2. Verkruimel de feta. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.

3. Kruid de biefstuk met peper en zout en verhit de olijfolie in een pan. Bak de steak saignant 3 minuten aan elke kant. Voeg de laatste minuut de pijnboompitten toe aan de pan.

4. Snij de biefstuk in plakjes. Meng de schil en het sap van de citroen en de pijnboompitten door de couscous. Serveer bij de biefstuk en overstrooi met de feta.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 10 augustus (12u 's middags) tot en met donderdag 17 augustus 's middags 12 u. Levering op maandag 21 augustus. Bestellen kan via deze link.