Recept van de dag: Heek met venkelpuree en dragon-roomsaus

doorValérie Wautersop 12/09/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 663 kcal

Dit heb je nodig:

  • 500 g bloemige aardappelen
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 venkel
  • 10 g dragon
  • 100 ml lichte room
  • 2 heekfilets
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.

2. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op. Was de venkel, verwijder de wortel en harde toppen (het loof van de venkel kan je bewaren om je gerecht mee af te werken). Snij de venkel in grove stukken en leg ze in de bouillon. Breng de bouillon terug aan de kook en laat 15 minuten garen. Schep de venkel uit de bouillon met een schuimspaan.

3. Pureer de venkel met een staafmixer of in een blender. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de venkelmoes, de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.

4. Neem de helft van de dragon en pluk de blaadjes. Snij de blaadjes fijn. Doe de andere helft in de bouillon waarin je de venkel hebt gekookt. Breng de bouillon aan de kook en laat voor de helft inkoken. Schep de takjes dragon er terug uit en voeg de room toe. Laat inkoken tot je een mooie saus hebt, en voeg dan de fijngesneden dragon toe en kruid met peper en zout.

5. Dep de visfilets goed droog. Bestrijk ze met de olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Bak ze 3 minuten aan beide kanten in een antikleefpan.

6. Schep de venkelpuree op de borden en leg er de heekfilets bovenop. Lepel er wat van de saus over en werk af met het venkelloof.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 7 september (12u 's middags) tot en met donderdag 14 september 's middags 12 u. Levering op maandag 18 september. Bestellen kan via deze link.