Recept van de dag: heerlijke bloemkoolsoep met curry en spekjes

doorBirte Govartsop 24/01/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 4 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten

Dit heb je nodig:

  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 1 prei, in ringen
  • 20 g boter
  • 3 tl currypoeder
  • 15 g bloem
  • 4 el koffieroom

Zo ga je aan de slag:

1. Breng water aan de kook en blancheer hierin de bloemkoolroosjes gedurende 3 minuten. Laat ze uitlekken.

2. Verhit in een soeppan de boter en fruit hierin gedurende 3 minuten de prei met het currypoeder. Voeg de bloem toe laat lichtbruin worden. Giet er beetje bij beetje 1,5 l water bij en voeg de bloemkoolroosjes toe. Breng aan de kook, draai het vuur wat lager en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.

3. Pureer de soep met een staafmixer en breng ze op smaak met peper en zout. Roer de koffieroom erdoor en dien op (de soep mag niét meer koken)!

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy – en cookieverklaring aangepast. Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren. Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy –en cookieverklaring gelezen te hebben.