Recept van de dag: kaastaart met rode vruchten

doorNele Annemansop 14/04/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Dit heb je nodig:

  • springvorm ø 24 cm
  • 80 g notenmix
  • 2 Medjoul dadels
  • 2 el kokosolie, gesmolten
  • 4 g agaragar (agaragar is een plantaardig alternatief voor gelatine en is rijk aan vezels en mineralen)
  • 100 g + 300 g bosvruchtenmix (bramen, bosbessen, frambozen...)
  • 1 el + 2 el acaciahoning
  • 500 g Griekse yoghurt
  • 200 g ricotta
  • zeste en sap van 1⁄2 citroen

Zo ga je aan de slag:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Mix de noten en dadels fijn in de keukenmachine (er mogen nog brokjes in zitten). Voeg de kokosolie toe en meng goed.
  3. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en schep het mengsel erin. Druk goed gelijkmatig aan.
  4. Zet in de oven en laat 8 à 10 minuten bakken tot goudbruin. Laat op kamertemperatuur afkoelen.
  5. Mix ondertussen met een staafmixer 100 g bosvruchten met 1 el honing en zeef tot een coulis.
  6. Meng de yoghurt met de ricotta, de 2 el honing, citroenzeste en een scheut citroensap naar smaak.
  7. Giet het yoghurt-ricottamengsel in een steelpannetje. Voeg de agaragar toe, meng goed met een garde zodat alles mooi is verdeeld. Warm op tot net onder het kookpunt en haal van het vuur.
  8. Schep het yoghurt-ricottamengsel op de afgekoelde bodem. Giet er een beetje coulis bij en meng met een lepel voorzichtig onder elkaar zodat je een gemarmerd effect krijgt. Laat ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.
  9. Werk de kaastaart af met de overige bosvruchten.
Meer inspiratie nodig? Dit recept komt uit 'Nooit meer diëten 4' van Sandra Bekkari (Borgerhoff & Lamberigts, € 24,99).

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy – en cookieverklaring aangepast. Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren. Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy –en cookieverklaring gelezen te hebben.