Recept van de dag: Kipfricassee met worteltjes en champignons

doorValérie Wautersop 14/11/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 608 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 125 g champignons
  • 1 wortel
  • 300 g kippendijen
  • 150 g jasmijnrijst
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 10 g bladpeterselie
  • ½ potje lichte zure room
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 el bloem
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de champignons in schijfjes. Halveer de wortelen in de lengte en snij dan in halve maantjes. Snij de kip in blokjes.

2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.

3. Verhit de olie in een grote antikleefpan en voeg de ui en knoflook toe, laat 3 minuten stoven.

4. Voeg nu de kippendijen toe en bak gedurende 5 minuten. Bestrooi de kip met de bloem en laat even meebakken.

5. Voeg per persoon 100 milliliter kokend water toe en verkruimel hierover de kippenbouillon. Roer goed om.

6. Voeg nu de champignons en wortelschijfjes toe. Laat 10 minuten afgedekt sudderen totdat de groenten gaar zijn. Kruid eventueel bij met peper en zout. Snij ondertussen de peterselie fijn maar hou enkele blaadjes apart voor de afwerking.

7. Zet de pan van het vuur en roer er de zure room en peterselie door.

8. Serveer de kipfricassee met de jasmijnrijst en werk af met enkele blaadjes peterselie.