Recept van de dag: Kipsatés met za'atar, couscous en een munt-yoghurtsaus

doorValérie Wautersop 05/12/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 753 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 broccoli
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g munt
  • 30 g gedroogde abrikozen
  • ½ potje magere Griekse yoghurt
  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 2 kipfilets
  • 4 satéprikkers
  • 2 kl za'atar
  • 30 g amandelschilfers
  • ½ limoen
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snij de broccoli in kleine roosjes. Pel en hak de knoflook fijn. Pluk de muntblaadjes en snij in fijne reepjes. Snij de abrikozen in stukjes.

2. Doe de yoghurt, de helft van de munt en de knoflook in een kommetje en meng door elkaar. Kruid met peper en zout.

3. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de broccoliroosjes. Besprenkel met de helft van de olijfolie en zet 16-18 minuten in de oven.

4. Breng per persoon 125 milliliter water aan de kook en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.

 5. Snij de kip in de lengte doormidden en prik op de satéprikkers. Bestrooi ze met de za'atar. Verwarm de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de kipsatés op een matig vuur, totdat ze mooi goudbruin zijn aan alle kanten.

6. Roer de couscous los met een vork en voeg de gedroogde abrikozen, amandelschilfers, geroosterde broccoli en het sap de limoen toe. Kruid met peper en zout.

7. Serveer de kipsatés met het yoghurtsausje en de couscous. Garneer met de rest van de munt.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 30 november (12u 's middags) tot en met donderdag 7 december 's middags 12 u. Levering op maandag 11 december. Bestellen kan via deze link.