Recept van de dag: lamstajine met gedroogde vruchten en amandelen

doorMelanie Goethalsop 07/12/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

* Voor 4 personen

Dit heb je nodig:
- 1 kg lamsstoofvlees

- 75 g gedroogde abrikozen

- 75 g gedroogde pruimen

- 4 uien

- 1 koffielepel kaneel

- 1 koffielepel gemalen korianderzaad

- 1 koffi elepel komijnpoeder

- 1/2 koffi elepel gemberpoeder

- 1 portie saffraandraadjes

- 2 eetlepels amandelschilfers

- peper en zout

Zo ga je aan de slag:
1. Laat de abrikozen en de pruimen weken. Pel en snipper de uien.

2. Verhit de olie in een stoofpot met dikke bodem en bak het lamsvlees op een hoog vuur aan alle kanten bruin.

3. Laat de uien meestoven en kruid met de specerijen, peper en zout.

4. Giet water bij het vlees, zodat het half onderstaat. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat het vlees gedurende anderhalf uur zachtjes stoven.

5. Giet de geweekte vruchten af en voeg ze toe. Laat ze nog even meekoken.

6. Rooster de amandelschilfers in een droge pan.

7. Bestrooi de tajine net voor het opdienen met de geroosterde amandelschilfers.

'Geurige stoofpotjes' van Anna Decock (€ 19,99). Info: www.wpg.be.