Recept van de dag: Linguine met courgette en kruidige ricotta

doorValérie Wautersop 13/11/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 684 kcal

Dit heb je nodig:

  • 200 g linguine
  • 1 citroen
  • 10 g bladpeterselie
  • 100 g ricotta
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 rode chilipeper
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 g amandelschilfers
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 10-12 minuten. Giet af maar hou 1 kop van het kookvocht bij.

2. Was en rasp de schil van de citroen. Hak de peterselie fijn. Meng de peterselie met de zeste van citroen door de ricotta. Kruid met peper en zout. Pers het sap van de citroen.

3. Haal met een dunschiller linten van de courgette. Snij de rode ui fijn. Snij de chilipeper overlangs in 2 en schraap de zaadjes eruit met een koffielepel. Snij in halve ringetjes. Pers de knoflook.

4. Zet een grote antikleefpan op het vuur en rooster de amandelschilfers zonder vetstof tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan.

5. Verhit in dezelfde pan de helft van de olijfolie en stoof de fijngehakte rode ui, de geperste knoflook en de rode chilipeper aan (als je het niet graag pikant hebt, gebruik dan maar de helft van de chilipeper). Laat 2-3 minuten stoven en schep uit de pan.

6. Verhit de rest van de olijfolie en bak de courgettelinten aan voor 3-4 minuten. Blus de pan met het citroensap en kruid met peper en zout.

7. Voeg de pasta, de kruidige ricotta, de ui, de amandelschilfers en 1 kop kookvocht van de pasta toe aan de pan met courgettelinten en meng goed door elkaar. Kruid bij met peper en zout en serveer.