Recept van de dag: Paris-Brest vergezeld van karamelijs met gezouten boter

doorNathalie Topsop 12/10/2017

Elke dag schotelen we je een recept voor dat zowel lekker als gezond is. En soms mag het een beetje meer zijn. Daarom serveert Laure Genonceaux, Chaudfontaine Lady Chef of the Year 2017, je dit feestelijke dessert.

Dit heb je nodig:

Voor de soesjes:

  • 125 gr volle melk
  • 125 gr water
  • 115 gr boter
  • 1 soeplepel fijne griessuiker
  • 1 soeplepel zout
  • 4 eieren
  • 140 gr bloem

Voor de craquelin:

  • 150 gr zachte boter
  • 150 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 150 gr bloem

Voor de diplomate praliné:

  • 500 gr volle melk
  • 4 eigelen
  • 100 gr fijne griessuiker
  • 40 gr maïszetmeel
  • 1/2 vanillestokje
  • 6 blaadjes gelatine
  • 500 gr room
  • 250 gr praliné pasta

Zo ga je aan de slag:

De soesjes:

  1. Warm op een zacht vuurtje de melk, het water, de boter, het zout en de suiker in een pot tot de boter gesmolten is. Voeg de bloem toe en laat het deeg het vocht absorberen.
  2. Voeg de eieren 2 per 2 toe.
  3. Doe het mengsel in een spuitzak en verdeel het over een bakplaat.
  4. Laat 15 minuten bakken op 180°C.

De craquelin:

5. Meng alle ingrediënten in een keukenrobot.

6. Leg het mengsel vervolgens tussen 2 vellen bakpapier en druk ronde vormpjes uit het deeg naar de maat van de soesjes.

7. Leg deze ronde vormpjes op de soesjes voor het bakken.

De diplomate praliné :

8. Breng de melk aan de kook met de vanille.

9. Maak de banketbakkersroom door de eigelen, de suiker en het maïszetmeel in een aparte kom te mengen.

10. Giet de warme melk op het mengsel en laat koken gedurende 1 minuut. Voeg de gelatine toe en laat afkoelen in de ijskast.

11. Klop de banketbakkersroom op en voeg de room en de praliné pasta toe. Doe in een spuitzak en versier de soesjes.