Recept van de dag: Penne peperonata

doorValérie Wautersop 16/04/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 683 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 200 g volkoren penne
  • 30 g pijnboompitten
  • 10 g bladpeterselie
  • 30 g parmezaanschilfers
  • 1 el olijfolie
  • 1 el balsamico
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Snij de ui in halve ringen en pers de knoflook. Snij de paprika's in reepjes.

2. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en voeg de paprikareepjes toe. Laat 20 minuten stoven op een zacht vuur. Voeg na 10 minuten de uiringen en de knoflook toe.

3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de volkoren penne beetgaar in 8-9 minuten. Giet de pasta af.

4. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan. Snij de bladpeterselie grof.

5. Blus de pan met paprika's met de balsamico en roer er de pijnboompitten en fijngesneden peterselie door. Kruid met peper en zout. Roer de penne door de peperonata. Serveer en werk af met de parmezaanschilfers.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 12 april (12u 's middags) tot en met donderdag 19 april ’s middags 12 u. Levering op maandag 23 april. Bestellen kan via deze link.

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy – en cookieverklaring aangepast. Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren. Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy –en cookieverklaring gelezen te hebben.