Recept van de dag: Quinoabowl met gegrilde courgette, feta en veenbessen

doorValérie Wautersop 12/02/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 763 kcal

Dit heb je nodig:

  • 130 g quinoa
  • 1 courgette
  • 125 g kerstomaten
  • 10 g koriander
  • ½ citroen
  • 100 g feta
  • 30 g gedroogde veenbessen
  • 2 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Spoel de quinoa grondig met water. Doe per persoon 130 milliliter licht gezouten water in een kookpotje, voeg de gespoelde quinoa toe en breng aan de kook. Laat gedurende 10 minuten koken op een matig vuur. Laat de quinoa daarna nog 5 minuten afgedekt wellen. Roer los met een vork.

2. Snij de courgette in lange plakken en bestrijk ze met de olijfolie. Verhit een grillpan en grill de plakken. (Je kan dit ook in een antikleefpan bakken). Kruid de gegrilde courgette met peper en zout en snij ze in blokjes.

3. Halveer de kerstomaatjes. Snij de koriander fijn. Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Meng de extra vierge olijfolie met het citroensap en -zeste, de helft van de fijngesneden koriander en peper en zout. Meng deze dressing door de quinoa, samen met de gegrilde courgette en de kerstomaatjes. Breng op smaak met peper en zout.

4. Werk de quinoa af met de rest van de koriander, de verkruimelde feta en de gedroogde veenbessen en serveer.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 8 februari (12u 's middags) tot en met donderdag 15 februari 's middags 12 u. Levering op maandag 19 februari. Bestellen kan via deze link.

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy – en cookieverklaring aangepast. Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren. Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy –en cookieverklaring gelezen te hebben.