Recept van de dag: Rougail van zwarte pensen met langoustine

doorNathalie Topsop 11/10/2017

Elke dag schotelen we je een recept voor dat zowel lekker als gezond is. En soms mag het een beetje meer zijn. Daarom serveert Laure Genonceaux, Chaudfontaine Lady Chef of the Year 2017, je dit feestelijke gerecht.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 4 langoustines
  • 12 cannelloni
  • 300 gr zwarte pens
  • 1 kg tomaten
  • 2 uien, fijngehakt
  • 1 teentje look
  • Zout
  • Piment d’Espelette
  • Koriander
  • 4 gekonfijte tomaten

Zo ga je aan de slag:

  1. Pel de tomaten, ontpit ze en snijd het vlees in kleine stukjes.
  2. Stoof de fijngehakte uien en look op een zacht vuur, voeg de tomaten toe en laat 30 minuten stoven met een deksel erop.
  3. Snijd de zwarte pensen in kleine stukjes en voeg toe, kruid en werk af met koriander.
  4. Kook de 4 cannelloni in gezouten water. Vul ze daarna met de rougail van tomaten (mengsel van tomaat en zwarte pens).
  5. Bak de langoustines 4 minuten in een stoomoven op 90°C.
  6. Serveer en versier met de gekonfijte tomaten.