Recept van de dag: Senegalese pindasoep

doorBirte Govartsop 03/02/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is. Deze soep is volledig plantaardig, maar wij durven te wedden dat ze ook niet-vegans zal smaken.

Voor 2-3 personen

Dit heb je nodig:

• 1 rode ui

• 2 cm verse gember

• 3 tenen knoflook

• 2 kleine wortels

• 3 el gezouten pinda’s

• handje verse koriander

• ¼ tl cayennepeper

• 3 el tomatenpuree

• 2 zoete aardappelen, ongeveer 400 g

• 1 liter groentebouillon

• ½ cup / 125 g pindakaas (zonder palmolie)

• 2 el vers citroensap

Zo ga je aan de slag:

1. Snijd de rode ui, gember en knoflook fijn. Snijd de wortels in kleine stukken. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Hak de pinda’s grof en de koriander fijn.

2. Verwarm in een soeppan 6 el water en fruit de ui, knoflook, wortels en gember 3 minuten.

3. Voeg de cayennepeper, tomatenpuree, zoete aardappel en groentebouillon toe en laat met de deksel op de pan 20-25 minuten zachtjes doorkoken.

4. Doe de soep in een blender met de pindakaas tot hij helemaal glad is. Je kunt dit ook met een staafmixer doen.

5. Verdeel de soep over de kommen en serveer met de pinda’s, verse koriander en citroensap.

Meer inspiratie nodig? Dit recept komt uit 'Vegan Smaaksouvenirs' van Jolijn Pelgrum en Sjoerd Schotten (€ 22,99, Nieuw Amsterdam)

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy – en cookieverklaring aangepast. Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren. Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy –en cookieverklaring gelezen te hebben.