Recept van de dag: soep van geroosterde paprika en mascarpone

doorBirte Govartsop 25/01/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 4 personen * bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten

Dit heb je nodig:

  • 6 rode paprika's
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 3 tomaten, in stukken gesneden
  • 1,5 l groentebouillon
  • 6 el mascarpone
  • een handje verse basilicum
  • 1 lente-ui
  • 100 g geraspte kaas naar keuze
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 220°C. Let de paprika's op een bakplaat en rooster ze 30 minuten, tot het vel geblakerd is. Neem ze uit de oven, leg ze in een kom, dek af en laat 15 minuten afkoelen.

2. Verhit de olie en bak de ui en de knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de tomaten en de groentebouillon toe, breng de soep aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.

3. Ontvel de paprika's, verwijder zaadjes en zaadlijsten en doe het vruchtvlees samen met de basilicum en de mascarpone bij de soep. Mix glad.

4. Kruid de soep naar smaak met peper en zout en werk af met lente-ui en geraspte kaas.

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy – en cookieverklaring aangepast. Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren. Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy –en cookieverklaring gelezen te hebben.