Recept van de dag: verrassend interessante snijbietpasta

doorNathalie Topsop 11/11/2017

Elke dag serveren we je een gerecht dat zowel lekker als gezond is.

Bereidingstijd: 30 min.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 6 tot 8 stengels gekleurde snijbiet, blaadjes van de stelen gerist, de steeltjes in blokjes van 1 cm,
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el komijnzaad
  • chilivlokken
  • een handvol rozijnen
  • een handvol walnoten, gehakt
  • 400 gram spaghetti
  • 1 el walnoot- of hazelnootolie
  • olijfolie, peper en zout

Zo ga je aan de slag:

  1. Zet een grote pot met gezouten water op het vuur, zodat je de pasta kan koken terwijl je de snijbietsteeltjes bakt.
  2. Zet een pan met wat olijfolie op een zacht vuurtje en fruit hierin de knoflook met de komijnzaadjes, chilivlokken, rozijnen en walnoten. Wanneer alles lekker begint te geuren mogen de snijbietsteeltjes erbij. Zet het vuur een beetje hoger en roer geregeld, zodat er niks aanbakt. Wanneer de steeltjes bijna zacht zijn, mogen de blaadjes erbij. Blijf roeren tot alles gaar is. Kruid dan goed af met peper en zout.
  3. Giet de pasta af en meng onder de snijbiet. Roer de walnoot- of hazelnootolie door de pasta.

Meer lezen over groentechef Madame ZsaZsa, de vrouw achter dit lekker recept? Dat doe je hier.

Met kinderen in huis moet het eten én snel klaar én lekker én gezond zijn. O ja, en de kostprijs per maaltijd houden we ook graag binnen de perken. Het zijn uitdagingen die Kim Leysen – in de virtuele wereld bekend als Madame Zsazsa – als nieuwbakken alleenstaande mama helemaal herkent. Haar zoektocht naar gerechten die aan alle criteria voldoen leverde haar ‘Honger!’ op. ‘Honger!’, Madame Zsazsa (M-Books, € 24,99).