Recept van de dag: vispapillotje met zoeteaardappelpuree

doorNele Annemansop 11/01/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Dit heb je nodig voor 12 hapjes:

  • 4 schelvishaasjes (versmarkt)
  • 4 sneetjes gerookte zalm
  • 3 citroenen
  • 12 takjes verse rozemarijn
  • 500 g zoete aardappelen
  • 3 eetl. tomatentapenade (versmarkt)
  • 4 gegrilde paprika’s (bokaal)
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

Bereiding in de keuken (35 min.)
1. Schil de zoete aardappelen en snij in stukjes. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

2. Snij intussen elk schelvishaasje in drie repen. Doe hetzelfde met de paprika’s en de zalm.

3. Snij de citroenen in tweeën.
4. Neem twaalf vellen aluminiumfolie en leg er telkens een vel bakpapier op.

5. Pureer de zoete aardappelen en meng met de tomatentapenade, peper en zout.

6. Besmeer elke visreep met puree en leg er een rozemarijntakje, een reepje zalm en een reepje paprika op. Rol de vis op en steek eventueel vast met een prikker. Leg op een vel bakpapier en vouw goed dicht.

Bereiding op de barbecue (15 min.)
7. Bak de papillotten 15 min. in het midden van een hete barbecue.

8. Gril intussen ook de citroenen 6 min. op de barbecue.

Afwerking

Besprenkel de papillotten met het sap van de gegrilde citroenen.

Meer inspiratie nodig? Dit recept komt uit 'Apero & co' van Colruyt, € 9,50.