Recept van de dag: Vlaswijting met mosterdkorstje en waterkerspuree

doorValérie Wautersop 12/01/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 576 kcal

Dit heb je nodig:

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 20 g parmezaan
  • 4 el paneermeel
  • 2 vlaswijtingfilets
  • 1 bussel waterkers
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.

3. Doe de parmezaan in een kommetje en voeg het paneermeel en de mosterd toe. Meng goed door elkaar. Dep de vis droog en kruid met peper en zout. Leg de vis in een ingevette ovenschaal en verdeel er de mengeling over. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.

4. Was de waterkers en laat uitlekken. Hak grof. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de grofgehakte waterkers, de boter, de melk, peper en zout toe. Meng goed. Serveer de waterkerspuree met de vlaswijting.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 11 januari (12u 's middags) tot en met donderdag 18 januari 's middags 12 u. Levering op maandag 22 januari. Bestellen kan via deze link.

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy – en cookieverklaring aangepast. Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren. Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy –en cookieverklaring gelezen te hebben.