Recept van de dag: zoete kokos-maïssoep

doorNele Annemansop 13/09/2017

Elke dag schotelen we je een recept voor dat zowel lekker, als gezond is!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 3 eetlepels olie of een klontje boter
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje look
  • 4 stengels witte selder
  • 4 aardappelen – 3 groentebouillonblokjes
  • 2 l water
  • 4 verse maïskolven (of 300 g maïs uit blik)
  • 150 ml kokosmelk
  • een half of een heel chilipepertje
  • kurkuma
  • peper
  • zout

Voor de afwerking:

  • 4 lente-uitjes, in ringen
  • wat maïskorrels
  • kurkuma
  • cayennepeper

Zo ga je aan de slag:

  1. Pel en snijd de sjalotten fijn. Pel en pers het teentje look fijn. Snijd de selder in stukjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Haal de bladeren en de draden van de maïskolven. Snijd het droge uiteinde eraf. Om de maïskorrels er makkelijk af te halen, zet je de kolven rechtop en snijd je er met een mes langsheen, van boven naar de beneden. Hou een portie maïskorrels apart voor de afwerking van de soep.
  2. Snipper het chilipepertje fijn.
  3. Stoof de ui aan in olie of boter. Voeg de geperste look en het chilipepertje toe. Stoof even aan. Doe de selderstukjes, aardappelblokjes en maïskorrels bij de gestoofde ui en look.
  4. Kruid goed met peper, zout en kurkuma. Stoof de groenten (en het graan) goed aan en bevochtig met 2 liter water. Voeg de bouillonblokjes toe.
  5. Kook de soep een kwartiertje op een zacht vuurtje. Voeg de kokosmelk toe.
  6. Mix de soep fijn en doe hem door een zeef voor een fluweelachtig resultaat.
  7. Proef en kruid indien nodig bij. Er mag best wat pit in de soep zitten.
  8. Werk de kokos-maïssoep af met de fijngesneden lente-uitjes, wat maïskorrels, een snuifje kurkuma en wat cayennepeper.

Meer recepten vind je op dishcover.be.